Savez udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore i Udruženje boraca Glavnog grada, u saradnji sa Kulturno informativnim centrom “Budo Tomović”, pod sloganom “Šetnjom za mir” obilježili 9. novembar, Međunarodni dan borbe protiv fašizma, antisemitizma i ksenofobije.

Učesnici manifestacije naprije su se okupili na platou ispred KIC-a gdje je prisutne pozdravila direktorica Snežana Burzan i istakla je da je Crna Gora kroz milenijumsko trajanje uvijek bila na strani pravde, istine i slobodarstva.

Generalni sekretar SUBNOR-a i antifašista Crne Gore Dragan Mitov Đurović je u svom obraćanju naglasio značaj ovog datuma, koji se u znak sjećanja na žrtve fašizma, obilježava širom svijeta.

Zatim je nekoliko stotina učesnika, među kojima su uz članove boračkih organizacija bili i predstavnici Glavnog grada, predsjednik gradske Skupštine Đorđe Suhih, nekoliko odbornika, predstavnici javnog života Podgorice kao i učenici nekoliko srednjih i osnovnih škola, brojni građani, uputilo se “Šetnjom za mir” oko Gradskog stadiona, preko Trga Argentine ka spomeniku Partizanu – borcu na Gorici.

Ovom događaju i šetnji su se pridružili i članovi IPA Sekcije Crna Gora.

U znak poštovanja za sve one koji su dali svoj doprinos u borbi protiv fašizma, položeni su vijenci i cvijeće na spomeniku Partizanu borcu na Gorici, potom je sve okupljene pozdravila i podsjetila na mir kao najveću životnu vrijednost, potpredsjednica Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore Branka Nikezić a održan je i kraći umjetnički program.