U periodu od 23. do 26.06.2017. godine, IPA Sekcija Crna Gora, Regija Jug – Podregija Bar organizovala je I međunarodne susrete povodom osnivanja Podregije Bar i nastavka uspješnog projekta »Zajedno protiv droge«.

Pored članova IPA Sekcija Crna Gora, učešće je uzelo i oko 50 kolega iz inostranstva iz 13 regionalnih klubova: IPA Banjaluka, IPA Bijeljina, IPA Doboj, IPA Dubrovnik, IPA Kruševac, IPA Kragujevac, IPA Nova Gorica, IPA Niš, IPA Podunavlje, IPA Priština, IPA Sarajevo, IPA Trebinje i IPA Veles.

Dana 24.06.2017. godine, na terasi hotela „Montenegro“ u Čanju, održana je svečana večera sa kulturno umjetničkim programom. Centralni događaj večeri bilo je potpisivanje Povelje o bratimljenju između IPA Sekcija Crna Gora, Regija Jug-Podregija Bar i IPA Sekcija Srbija – Regija Podunavlje. Povelju su u ime svojih regija potpisali predsjednik Podregije Bar Dejan Raković predsjednik Regije Podunavlje Perica Milovanović, čime su dvije Regije i zvanično postale pobratimske regije. Potpis je ozvaničen predivnim vatrometom sa krova hotela. Kroz kulturni dio svečanosti, gosti su uživali u igri mladih ljudi iz KUD „Rumija“ iz Bara, koji su se predstavili tradicionalnim crnogorskim kolima, kao i pjesmama priznatog crnogorskog umjetnika Zdravka Đuranovića. Nije nedostrajalo ni poezije, svojim stihovima predstavio se Rajko Joličić, a zatim i kolega gospodin Špejtim Sojeva iz Beograda, stihovima iz svoje knjige „Putešestvija“.

Učesnicima je omogućeno i krstarenje brodom „Holiday“ do Ade Bojane, gdje su uživali u ručku u konobi „Rio“, kao i obilazak Starog Bara, kojom prilikom su obišli i Staru maslinu, stablo za koje se procjenjuje da je staro preko 2000 godina.

Dana 25.06.2017. godine, na terenu hotela „Montenegro“ u Čanju, održan je tradicionalni turnir u malom fudbalu povodom “Dana borbe protiv zloupotrebe opojnih droga”. Turnir, koji je održan pod pokroviteljstvom misije OEBS-a u Crnoj Gori, ove godine je okupio 4 ekipe: Terenski ured “Jug” Čapljina, JU ” Kakaricka Gora”, IPA Sekcija Crna Gora i IPA Dubrovnik, koji su pobjednici turnira.

Kroz zajedničko aktivnosti tokom sva tri dana, sklopljena su nova prijateljstva i unaprijeđena dosadašnja profesionalna saradnja.