Dragi prijatelji, evo jos jedne sjajne prilike za druženje.

Za vikend 08./09. planiramo da posjetimo Zurimove, isprobamo šatore na Kapetanovom jezeru i sjutradan se spustimo kroz kanjon Komarnice uzivajuci u nestvarnim prizorima koje samo priroda zna da uredi .

Kao i do sada krenuli bi iz Podgorice u subotu u 7 časova sa parkinga ispred zgrade MUP-a.

Subota, 08. jul 2017.

Lukavica – Mali Žurim (1965m) je najmarkantnija planina Lukavice a i mnogo šire. Svojom figurom osvaja na prvi pogled, još iz daljine. Predstavlja izuzetan vidikovac. Sa njega puca bajkovit pogled na „tibetansko lice“ Lukavice i njenih 380 izvora, na Maganik (2139m) možda najsuroviju i najbizarniju crnogorsku planinu, na Lolu (2032m), Štit (2115m), Ćetkov vrh (2030m), Ilijin vrh (2057m), Stožac (2140m)… Sa severozapadne strane ga štiti impresivna litica njegovog velikog brata – Velikog Žurima (2035m). U vedrim danima pogled dopire i do Lovćena i Orjena na jugu, a Durmitora i Kape Moračke na sjeveru.

Krece se od Bara Bojovića, ka dva impozantna vrha Malom i Velikom Žurimu. Planirano je da nakon toga odemo do Kapetanovog jezera gde se može prenoćiti u šatoru.

Nedelja, 9. jul 2017.

Polazak od Kapetanovog jezera ka Velje Dubokom i kanjonu Mrtvice.

Kanjon rijeke Mrtvice – nalazi se na 36 km od Kolašina, jedan od najlepših kanjona bivše Jugoslavije. Kanjon je dugačak 9 km a na nekim mestima visine 1100 m.
Kanjon počinje u selu Velje Duboko i stazom nekad uz reku nekad preko nje, kroz šumu, s kamena na kamen i sve tako do ušća Mrtvice u Moraču.
Posebna zanimljivost je put koji je uklesan kroz Mrtvičke stene.
Kroz kapiju želja legenda kaže da ako se prebaci kamen a on upadne u vodu vila sa Maganika će ispuniti svaku vašu želju samo ako je čista i iskrena i da nije na štetu drugog.

Nastavljamo pješačenje do Danilovog mosta i ušća Mrtvice gde se uliva u Moraču, gdje nas ceka prevoz, polazak ka Podgorici.
Ako je nekome mnogo dva dana postoji mogućnost i jednodnevnog izleta, samo se potrebno izjasniti prilikom prijavljivanja da bi organizovali prevoz .

Potrebno je ponijeti obuću za planinarenje (gojzerice, planinarske cipele,treking patike), odgovarajuću odjeću, zaštitu od sunca, vreću za spavanje  topliju garderobu za veče (noći su na Kapetanovom jezeru hladnjikave) nešto lake hrane za uspon, vodu(1,5-2l) ko ostaje dva dana, hranu za oba dana.

Za sve informacije o izletu i planu puta možete kontaktirati Kontić Vlatka putem telefona  067 523 414 . Prijave do 06.07. zbog organizacije prevoza.