Nastavljamo sa praksom lijepih izleta i druženja na već provjerenoj i posebnoj turi u kojoj uživamo svakog ljeta, 40. Memorijala „General Danilo Jauković”  koji će ove godine biti održan 14. i 15.jula.

Organizatori planinarskog okupljanja su: Klub vojnih planinara „Kapetan“, SRD „Montenegro tim“ i SRD „Pivara Trebjesa“, uz podršku Planinarskog saveza Crne Gore i Nacionalnog parka “Durmitor”.

Popećemo se na najviši vrh Bobotov kuk visok 2.523 metara. Smatra se da ime Durmitor potiče od keltskih riječi “dru mi tore“ koje znače „planina puna vode”. Predjeli Durmitora, po ljepoti i neokrnjenosti rijetko i autentično dijelo prirode.

Plan akcije: Zavisno od dogovora

14. jul 2017.

Polazak iz Podgorice u petak u podnevnim časovima sa parkinga ispred zgrade MUP-a jer je planirano da od 15,00 do 20,00 časova bude  okupljanje u Dobrom dolu i druženje uz logorsku vatru – učesnici obezbjeđuju potrebnu opremu za kampovanje (šator, vreću za spavanje, podmetač, baterijsku lampu,hranu…).

15. jul 2017.

8,00 časova polazak iz Dobrog  dola 1.722 mnv, zatim se ide ka Zelenom viru (2.028 mnv) i izlazi na Bobotov kuk. Staza je markirana. Trajanje uspona oko 2,30 sata. Visinska razlika 800 metara. Stepen težine: naporno, eksponirano pod vrhom.

15,00 časova zajednički ručak (vojnički pasulj) na Dobrom dolu uz hladno Nikšićko pivo.

Oprema: potrebno je ponijeti obuću za planinarenje (gojzerice, planinarske cipele,treking patike), odgovarajuću odjeću, jaknu, zaštitu od sunca, nešto lake hrane za uspon, vodu(1,5-2l).

Ako je nekome mnogo dva dana postoji mogućnost i jednodnevnog izleta, samo je potrebno izjasniti se prilikom prijavljivanja da bi organizovali prevoz. U tom slucaju bi polazak iz Podgorice bio u subotu u 6 časova.

Za sve informacije o izletu i planu puta možete kontaktirati Kontić Vlatka putem telefona  067 523 414. Prijave do 13.07. zbog organizacije prevoza.