Poslije 2017-te godine, po drugi put predstavnici naše Sekcije gostovali su na okupljanju više od 700 članova IPA policijskih službenika, klubova i sekcija Njemačke, Italije, Engleske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Češke, Slovačke, Kosova, Hrvatske.

Već na samom dolasku susret sa poznatim licima najavio je odličan vikend u duhu poznate IPA krilatice ”SERVO PER AMIKECO”. Valtter, Otto, Harald i naš dragi prijatelj, vječni mladić Branko, zajedno sa svim dragim prijateljima iz kluba IPA Stuttgart učinili su da boravak u prijestonici pokrajine Baden Wittenberg bude nezaboravno IPA iskustvo.

Sama šetnja i 10 kilometara kroz zanimljiv krajolik uz kombinaciju šume, parka te urbanog naselja podstaknula je neke od učesnika na razmišljanje da sljedeći put prihvate izazov od 40 km.

Svečana večera u sjedištu Policijske uprave Stuttgart, domaćinska dobrodošlica i prilika za kontakt sa predstavnicima policija i klubova iz država učesnika, odlična su nadogradnja sveukupno odlično organizovanom događaju.

Uz razmjenu klupskih i turističkih suvenira, kao novu priliku za druženje i podršku strukovnom razvoju IPA-e, pozvali smo predstavnike klubova i Sekcija na Balkansko – Jadransku konferenciju od 05. do 08.09.2019 god., kao i na II IPA Sportske igre koje će biti održane od 10. do 15.05.2020 godine u Baru.