Članovi IPA sekcije CG i IPA prijatelji, proveli su tri dana u kampu “Milogora” u mjestu Trsa na Pivskoj planini, u organizaciji IPA Crna Gora – IPA Planinar. Okupljanje je počelo u popodnevnim časovima, a učestvovali su i vatrogasci sa svojom opremom, Nikšićka pivara sa donacijom piva, G-din Slobo Pendrek sa svojom roštilj opremom, članovi IPA sekcije BiH, regionalnog kluba hercegbosanske županije i zaljubljenici prirode. Manifestaciju su pomogli sponzori: Franca (donacijom mesa); Bonella (donacijom limunade); Joličići (donacijom meda).

Na ovoj manifestaciji učestvovali su planinari, biciklisti, ribolovci, trkači, kao i ljubitelji prirode, njih oko osamdeset. Nakon okupljanja i smještaja u IPA šatorima, bungalovima i sobama motela “Milogora”, organizovano je druženje uz dobro ozvučenje G-dina Perović Zorana. Družilo  se uz roštilj i muziku. Po predlogu G-dina Krgovića doručak (priganice, sir i med) je serviran prije 7h, kako bi se planinari vozilima prebacili do Dobrog Dola i rano počeli uspon na Prutaš (2393mnv). Za turu se prijavilo oko tridesetak planinara, neki sa preko osamdeset godina i bogatim iskustvom, a neki bez iskustva sa planinom. Dobri Do je izabran kao polazna tačka jer je uspon odatle blaži i bez opasnih dionica. Ubrzo posle starta, ekipa se spontano grupisala u 3 dijela: dio kondiciono spremnijih je nastavio uspon bez vodiča, dio srednje spremnih sa vodičem, dok je manja grupa ostala sa Tanjom Krgović da se sporijim tempom, ipak popne na vrh. Ta grupa se najviše radovala na vrhu, a i pobrala najviše aplauza ostalih jer je u njoj bio i G-din Bojić Bojica, koji se u 83-oj godini popeo na Prutaš. Raspoloženi, umorni, ali zadovoljni planinari su se vozilima vratili u kamp.

Istovremeno sa planinarima krenuli su i biciklisti da obiđu Durmitorski prsten. Staza je duga preko 80km, kojom prilikom je G-din Mugoša Aleksandar obišao stazu bez hrane i pića, za oko 7 sati. Sa njim u društvu je bio prijatelj iz Nikšića, koji ima preko 60 godina. Za svaku čestitku je savladavanje tri uspona: do prevoja preko 1900mnv, spuštanje do Žabljaka, penjanje na Štulac, pa preko Male Crne Gore, Sušičkog jezera, uspon do Nedajna.

Ribolovci su učestvovali u lovu na pastrmku na jezerima Durmitora, kojima su se pridružili prijatelji iz Amerike, koji su učestvovali preko IPA Podregije Ulcinj.

Nakon završene planinarske ture i biciklističke vožnje pristupilo se trčanju na 5 km. Oni koji nijesu učestvovali u pomenutim aktivnostima, uživali su u šetnji po bregovima nekošene Trse.

Rukovodstvo IPA CG se pobrinulo da učesnicima taj dan obezbijedi hranu i piće, a na dnevnom meniju bio je pasulj sa kobasicom, slaninom, salatom. Nakon kraćeg popodnevnog odmora, uveče se opet organizovala žurka. Sjutradan, poslije doručka i druženja uz kafu, pristupilo se pakovanju šatora i spremanju za povratak. U međuvremenu, za članove IPA sekcije BiH, regionalnog kluba hercegbosanske županije organizovano je splavarenje Tarom.

Druženje, hrana, piće i smještaj u kampu „Milogora“ na Trsi su, po mišljenju učesnika,  bili pun pogodak, pa se već planirao novi susret.