Na poziv IPA Sekcija Slovenija dvočlana delegacija IPA Sekcija Crna Gora u sastavu Snežana Zekić generalna sekretarka i Biljana Dulović predsjednica Etičkog odbora, od 08.04. do 10.04.2016.godine boravile su u Rimskim Toplicama, Slovenija, gdje je upriličeno obilježavanje 25.godina postojanja IPA Sekcija Slovenija.

Program aktivnosti obuhvatao je svečanu akademiju u kongresnom centru Rimske terme, kojoj su prisustvovali najviši zvaničnici Ministarstva unutrašnjih poslova i policije Slovenije kao i druge visoke zvanice iz zemlje i inostranstva. Pored predstavnika naše Sekcije, prisustvovali su i predstavnici nacionalnih IPA sekcija Hrvatske, Srbije, Italije, Norveške, Bosne i Hercegovine, Austrije, Mađarske i Rumunije, kao i predstavnici regionalnih klubova IPA Sekcija Slovenija.

Domaćin je za goste organizovao posjetu imanju slovenačkog pjesnika Antona Aškerca, gdje su gosti uz stručnu pomoć vodiča saznali detalje iz živta ovog književnika uz degustaciju sireva i vina iz tog kraja. Nakon svega uslijedila je i svečana večera uz koju su razmijenjeni prigodni pokloni.