U Kumrovcu je proslavljen Dan mladosti – radosti, 25.maj i kao i ranijih godina u Kumrovcu se okupilo nekoliko hiljada ljudi iz Hrvatske, ali i drugih zemalja.

Ovogodišnja tradicionalna manifestacija Dan mladosti, koja se organovala pod sloganom “U mladosti je radost – u radosti je mladost” održana je u subotu 23. maja sa početkom u 11 časova na prostoru Muzeja „Staro selo“ Kumrovec. Manifestaciji je prisustvovao član IPA Sekcije Crna Gora i član SUBNORA Crna Gora Goran Bošković.

Ove godine Dan mladosti održan je u godini kada se obilježava 70 godina od pobjede nad fašizmom i 35 godina od smrti Josipa Broza Tita. Danas je Dan mladosti osim druženja antifašista i poštovaoca lika i djela Josipa Broza Tita događaj kojim se podstiče druženje, međusobno zbližavanje i upoznavanje sa kulturom mira i tolerancije koja se njeguje na ovim prostorima.

Posjetioci Muzeja „Staro selo“ Kumrovec mogli su, tokom cijelog dana, razgledati i izložbu “Pokloni Josipu Brozu Titu iz Vile Zagorje”. Izložbom je predstavljeno 105 doniranih predmeta koje je Josip Broz Tito primio 60-tih i 70-tih godina prošlog vijeka, a među njima je i Titova bista u mramoru, rad kipara Antuna Augustinčića.