Drugi dio seminara “Fly taying radionice” (vezanje vještačkih mušica) u organizaciji sportsko-ribolovnog fly fishing kluba Budućnost, Udruženja paraplegičara Podgorice i uz podršku IPA Sekcija Crna Gora realizovan je 27. i 28.01.2017.godine.

Učesnici su imali priliku da uz majstore “fly taying-a” prođu teorijski dio, kojim je obuhvaćeno upoznavanje sa osnovnim entomološkim oblicima akvatičkih insekata.

Praktični dio bio je rezervisan za tehnike vezanja vještačkih mušica kao i prezentaciju alata i tehnika koje se koriste u “fly taying-u”.

Na kraju radionice je svaki od učesnika vezao svoju prvu kreaciju.

Cilj projekta je promocija fly fishinga kod osoba sa invaliditetom kao sporta, hobija, načina ribolova ali i kao stila života svih, bez obzira na godine, pol ili invalidnost, kao i edukacija osoba sa invaliditetom na temu fly fishing-sportske dicipline, njegovih karakteristika i vrsta.

Opšti cilj projekta je podizanje svijesti javnosti o problemima sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom i nedostatku rekreativnih mogućnosti za njih, kao i stvaranje preduslova za obezbjeđenje mogućnosti rekreativnog ribolova na rijekama Podgorice za sve ribolovce sa invaliditetom.