Ekipa Regije „Jug“ IPA Sekcija Crna Gora u periodu od 24.-26.06.2016. godine učestvovala je na tradicionalnim Igrama Despota Đurđa, koje su u organizaciji IPA Srbija Regija Podunavlje održane u Smederevu. Ekipu Regije „Jug“ su činili: Dejan Janković, sekretar; Dejan Raković, Veselin Lješković, Miroslav Cvijović i Valentina Stojanović.

Igre je otvorio predsjednik IPA Sekcije Srbije, dr Nebojša Pantelić. Takmičenje je održano u ekipnim disciplinama bacanje kamena s ramena, skakanje u džaku-štafeta 5×10 metara i nadvlačenje konopca, a u pojedinačnoj konkurenciji nadvlačenje takmičara štapom.

U ekipnoj konkurenciji, ekipa Regije „Jug“ zauzela je drugo mjesto, a član ekipe Miroslav Cvijović, zauzeo je treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.

Pored neizvjesnog takmičenja, ljubazni domaćini iz Ipa Regije Podunavlje omogućili su učesnicima i bogat i raznovrstan kulturni i zabavni program: obilazak Muzeja u Smederevu i Smederevske tvrđave, vožnju brodom Dunavom, kao i posjetu impresivnoj Vili dinastije Obrenović. Takođe, obezbijeđene su i karte za koncert „Pjesma ljeta“, koji je održan u divnom ambijentu smederevske tvrđave, na kome su nastupile legende nekadašnje jugoslovenske muzičke scene: Leo Martin, Jasna Zlokić, Miki Jevremović, „Hari Mata Hari“, Lado Leskovar, „Garavi Sokak“ i neprikosnoveni Đorđe Marjanović.