U Plovdivu, Bugarska, 31.08.-02.09. održana je IV Balkansko jadranska konferencija, u organizaciji IPA Bugarske.

Prisutni delegati, predstavnici IPA sekcija sa Balkana, u prvom danu sastanka su razgovarali o značajnim temama u vezi aktivnosti koje se sprovode u sekcijama. Poseban akcenat u razgovorima je dat na predstojeće aktivnosti IPA udruženja na međunarodnom nivou.

Kada je nasa sekcija u pitanju značajno je istaći:
1.Podržani smo od svih delegacija kao i od predstavnice IPA , vice Presidenta Gal Sharon, da organizujemo II IPA SPORTSKE SUSRETE 2020 godine. Na sastanku smo izrazili zahvalnost delegaciji IPA Bugarske, koja je odustala od kandidature u našu korist.
Konačna odluka će biti donešena na IPA Kongresu u Roterdamu, koji se održava od 18-22.09.
2. Potvrđena je odluka da naša sekcija bude domaćin V balkansko jadranske konferencije-septembar/oktobar mjesec, 2019.godine.
3. Predstavnici sekcija su nas podržali u namjeri da organizujemo konferenciju Žena u policiji.

Na konferenciji je od strane eminentnih predavača organizovana prezentacija o ulaganju Bugarske države u arheologiju i kulturnu baštinu.

U nastavku programa, obilazeći policijsku jedinicu Plovdiva, prikazana nam je vježba njihove specijalne jedinice.

U daljem smo, poštujuci agendu, imali priliku da se upoznamo i da obiđemo značajne i veoma sadržajne istorijske znamenitosti Plovdiva.

Uz gostoprimstvo domaćina, koje je bilo na najvišem nivou, održano je i završno druženje, sa tradicionalnom večerom i razmjenom poklona.

Predsjedniku nase sekcije je, kao domaćinu i predsjedavajućem na sljedećoj V po redu konferenciji, uručena IPA zastava Balkansko jadranskih sekcija.