Crveni krst Crne Gore, kao i prethodnih i ove godine planira da obilježi Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi 14.juna i velikom akcijom davanja krvi, skrene pažnju širim javnostima u našoj zemlji na potrebe uključivanja svakog pojedinca u dobrovoljno davanje krvi, naročito u ljetnjem periodu, kada su zalihe krvi najpotrebnije, naročito zbog velikog broja turista.

U saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi, Crveni krst Crne Gore će u srijedu 14. juna, u periodu od 10 do 14 h, na centralnom platou tržnog centra Delta city, organizovati akciju dobrovoljnog davanja krvi na kojoj će biti pozvani predstavnici ministarstava, ambasada, EU i UN agencija, Glavnog grada, policije, sportskih klubova, Pošte i Željeznice Crne Gore, NVO sektora i ostalih institucija / organizacija ali i građani i ujedno informisati posjetioce o važnosti dobrovoljnog davalaštva krvi i obezbjeđenja sigurnih količina krvi za sve one kojima je to potrebno u toku ljetnje sezone.

U IME IPA SEKCIJE CRNA GORA POZIVAMO VAS DA ZAJEDNO UZMEMO UČEŠĆE U OVOJ AKCIJI.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Dejana Janića putem e-mail-a  dejancg@hotmail.com  ili telefonom na broj 067 189 321, a prijave za učešće na akciju dobrovoljnog davanja krvi je potrebno poslati najkasnije do 9. juna do 12 h.

SERVO PER AMIKECO
(SLUŽBA KROZ PRIJATELJSTVO)