U pozivu Crvenog krsta između ostalog stoji:

,,Poštovani, Crveni krst Crne Gore 13. maja obilježava Svjetski dan Crvenog krsta. Toga dana želimo da predstavimo javnosti naše glavne programske djelatnosti, principe i načine kako svi zainteresovani mogu da se uključe u ispunjavanje naše humanitarne misije.

Ova godina je za nas posebno značajna, jer obilježavamo 140 godina postojanja i djelovanja organizacije Crvenog krsta u Crnoj Gori.

Centralna proslava Svjetskog dana Crvenog krsta će biti održana u Podgorici – na Trgu Republike, u srijedu, 13. maja. Volonteri Crvenog krsta će u sedam šatora predstaviti sedam ključnih aktivnosti, a ujedno i sedam naših fundamentalnih principa. Svi posjetioci “kampa Crvenog krsta” će moći toga dana da dobiju osnovne informacije o Crvenom krstu, kod nas i u svijetu; volonterizmu i načinima volontiranja u Crvenom krstu; o dobrovoljnom davanju krvi; kako brinuti o starijim osobama; kako djelovati u nesrećama; kako pružiti prvu pomoć; kako brinuti o romskoj populaciji i sve to na interaktivan način. Tako će posjetioci imati priliku u nekim oblastima (postavljanju šatora, pružanju prve pomoći, znanju o Crvenom krstu) da se takmiče i tako dobiju vrijedne nagrade.

U okviru “kampa Crvenog krsta” će biti organizovana akcija davanja krvi, od 10h do 13h. S tim u vezi pozivamo predstavnike Vaše organizacije/institucije da se i oni priključe akciji i toga dana daju krv……’’

U IME IPA SEKCIJE CRNA GORA POZIVAMO VAS DA ZAJEDNO UZMEMO UČEŠĆE U OVOJ AKCIJI.

Ukoliko ste zainteresovani, molimo Vas da nas do srijede, 6. maja, informišete, kao i da nam javite koliko bi okvirni broj Vaših zaposlenih dao krv, kako bismo eventualno napravili grupe za davanje krv, kako bismo izbjegli gužve. Ovu informaciju možete poslati na mail:secretary@ipamontenegro.me ili kontakt osobi ispred IPA, Karadžić Zoranu br.tel.067 184375.

                            SERVO PER AMIKECO !!!

                           (SLUŽBA KROZ PRIJATELJSTVO)