IPA Sekcija Kipar, Region Larnaka je u periodu 16-19.aprila 2015. godine bila domaćin 1. ISC Leaison Officers –Professional Seminar (Prvi profesionalni seminar oficira za vezu Međunarodne socijalne komisije), koji je održan u Larnaki uz učešće delegata 16 IPA nacionalnih sekcija, predsjednika Međunarodne socijalne komisije Gal Sharon koja je ujedno i IPA potpredsjednica, kao i članova komisije.

IPA Sekciju Crne Gore je kao delegat predstavljao Valentin Danaj, potpredsjednik sekcije.

Na seminaru je nakon prezentacije aktivnosti razmatran rad Međunarodne socijalne komisije koji je ocijenjen uspješnim. Nakon razmjene iskustava u radnom dijelu seminara delegati su predložili izmjene u dosadašnjem radu u cilju unaprijđjenja efikasnosti prilikom raspodjele humanitarne pomoći, organizovanja sportskih manifestacija, prevoza IPA članova kao i smještaja u IPA kućama. Predlozene izmjene će kao zaključci seminara biti proslijedjeni IEB-u (Međunarodni izvršni biro) na usvajanje i implementaciju.

Domaćin je u cilju promocije tradicije i kulture organizovao obilazak kulturno istorijskih znamenitosti u okolini Larnake, a na svečanoj večeri nakon razmjene poklona upriličen je bogat kulturno zabavni program.

IPA Sekcija Crna Gora kao jedna od najmlađih IPA punopravnih članica je ispunila predviđene IPA standarde i u budućem radu će dati doprinos u organizaciji međunarodnih IPA aktivnosti u Crnoj Gori, kao i učestvovanjem u aktivnostima u inostranstvu, čime će na najbolji način reprezentovati Crnu Goru i naše vrijednosti.