Uvaženi IPA prijatelji,

Informišem vas da je u periodu od 1. do 4. maja 2014.godine u Antaliji – Turska, održana 16. IPA Regionalna konferencija Mediterana, na kojoj je po prvi put uzela učešće i naša delegacija.

Na poziv predsjednika IPA Sekcije Turske Erkan Güler-a i uz nesebičnu podršku domaćina u pokrivanju troškova boravka, delegacija IPA Sekcija CG u osnivanju u sastavu predsjednik IPA-e Vojislav Dragović, potpredsjednik Valentin Danaj i predsjednik Etičkog odbora Sead Frljučkić, svojim prisustvom su na adekvatan način reprezentovali našu Sekciju.

Poziv je uslijedio u cilju podrške IPA Turske nastojanjima da naša Sekcija u septembru mjesecu na godišnjoj skupštini IPA u Njemačkoj dobije status samostalnog člana.

Na 16. IPA Regionalnoj konferenciji Mediterana, osim naše delegacije, učešće su uzeli predstavnici članica IPA zemalja Mediterana Portugal, Francuska, Italija, Slovenija, Hrvatska, Grčka, Turska, Izrael, Bugarska, Rumunija i, u svojstvu gostiju predstavnici Rusije i Švajcarske.

Konferenciji je prisustvovao i presjednik IPA-e Pierre Moulin sa saradnicima.

Na konferenciji se, između ostalog, razgovaralo o predloženim izmjenama Statuta IPA-e i pripremama za predstojeću godišnju skupštinu.

Domaćinska Sekcija IPA Turska je učesnicima na kvalitetan način predstavila projekat koji trenutno realizuju u njihovoj zemlji, a odnosi se na bezbjednost djece u saobraćaju.

Konferencija je protekla po predviđenom planu uz iskazano gostoprimstvo domaćina na visokom nivou i raspoloženju svih učesnika za još boljom saradnjom u narednom periodu.

SERVO PER AMIKECO
Presjednik Vojislav Dragović