Na Policijskoj akademiji u Danilovgradu 27. septembra 2014.godine, održani su Prvi sportsko rekreativi susreti u organizaciji IPA Sekcija Crna Gora, povodom 2.oktobra, Dana Ministarstva unutrašnjih poslova-Uprave policije Crne Gore.

Učešće su uzele takmičarske ekipe nacionalnih IPA sekcija Bosna i Hercegovina, Rumunija, Hrvatska i Makedonija, kao i takmičarske ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije i Policijske akademije Danilovgrad.

Ova sportska manifestacija je okupila preko 250 takmičara, koji su se pod motom »Zajedno protiv droge«, u fer plej atmosferi, takmičili u disciplinama streljaštvo, mali fudbal, šah i pikado.

Sportski susreti imaju za cilj da sa ovih sportskih borilišta, svi zajedno, pošaljemo jasnu poruku da smo jedinstveni u stavu da se suprostavimo ovom opasnom poroku današnjice, istakao je predsjednika IPA Crna Gora Vojislav Dragović prilikom obraćanja prisutnima na svečanom otvaranju Sportsko rekreativnih susreta.

Svečanosti povodom otvaranja ove manifestacije prisustvovali su predsjednik Opštine Danilovgrad, predstavnici međunarodnih organizacija, djeca iz osnovnih škola iz Danilovgrada, djeca sa smetnjama u razvoju likovnog ateljea »Znam put«, muzička grupa »Grlice« iz Podgorice, kao i brojni gosti iz lokalne zajednice.

Na poligonu Policijske akademije, za goste i učesnike, prezentovan je rad policije na radnim tačkama, gdje su gosti i učesnici imali priliku da se upoznaju sa načinom i metodama rada konjičke policije i jedinice za obuku službenih pasa.

U izložbenom dijelu, predstavili su se TARA Group iz Mojkovca, Policijska akademija Danilovgrad, Turistička agencija Danilovgrad, kao i policijske jedinice za borbu protiv droge, Specijalna jedinica policije, Posebna jedinica policije i saobraćajna policija.